Головна > Інформація для спільноти РКС щодо роботи Національної Ради з питань протидії ТБ та ВІЛ/СНІД > 22 квітня в Києві пройшли вибори основного та альтернативного представника від спільноти секс-працівників до складу Національної ради

22 квітня в Києві пройшли вибори основного та альтернативного представника від спільноти секс-працівників до складу Національної ради

В суботу, 22 квітня, в Києві за підтримки Секретаріату Національної ради з протидії ВІЛ/СНІДу та ТБ (ССМ) пройшли вибори основного та альтернативного представника від спільноти секс-працівників до складу Національної ради.

Зустріч проходила дуже важко психологічно, з багатьма конфліктними ситуаціями, моментами та запеклими дискусіями щодо визначення процедури голосування, належного вибору фасилітаторів зустрічі, приналежності як самих кандидатів, так і учасників до спільноти секс-працівників.

Фасилітаторами заходу виступили спеціально запрошений міжнародний експерт Mick Matthews Мік Метьюз (NSWP) з та обраний учасниками на початку заходу Павло Скала (Pavlo Skala), представник одного з основних реципієнтів Глобального фонду.

Напередодні зустрічі було висунуто чотири кандидатури, які є та представляють дві великі самоорганізації секс-працівників в Україні: Nataliia Isaieva, Олену Фіськову з ВБО «Легалайф Україна» та Юлия ДороховаPetro Polyantsev з БО «Всеукраїнська Ліга Легалайф».

Після узгодження питапнь з фасилітаторами та всіх процедурних моментів кожен кандидат мав промову протягом 10 хвилин, де він мав розповісти, чому він вирішив подати свою кандидатуру, свою мотивацію, а також свій досвід роботи в сфері адвокаціцї медико-соціальних послуг та прав секс-працівників та мав відповісти на питання учасників.
Після таємного голосування без присутності кандидатів та спостерігачів були оголошені результати: основним представником від спільноти секс-працівників в Нацраді стала Юлія Дорохова, а альтернативним – Наталя Ісаєва, з чим ми їх і вітаємо.

Після оголошення результатів виборів Мік Метьюз провів консультації з обраними представниками щодо створення національної мережі секс-працівників як координаційного механізму для ведення діалогу та забезпечення зворотного зв’язку між самою спільнотою та представником спільноти в ССМ.

Поширити допис